Начало За нас Реклама Контакти

Оризов пудинг с топъл плодов сос

Снимка за Оризов пудинг с топъл плодов сос
50
Време за приготвяне: 50 минути

Когато стане дума за десерт с ориз, се сещаме на първо място за мляко с ориз. Но дори и най-големият любител на сютляша някой ден ще каже "Стига!". За такива хора сме подготвили този съвършено лек и нежен сладкиш, освежен от богат плодов сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. дългозърнест жасминов ориз
  • 1 ½ ч. ч. вода
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. ч. захар
  • 4 белтъка
  • 2 с. л. захар за белтъците
  • за соса:
  • ½ ч. ч. малини
  • ½ ч. ч. боровинки
  • ½ ч. ч. ягоди
  • 3 с. л. захар
  • 1 с. л. вода

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Оризът се накисва във водата за 12 часа или през нощта.

  2. 2.

    Накиснатият ориз се пасира заедно с водата. Прибавят се бакпулверът и захарта.

  3. 3.

    Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта и се разбъркват с оризовата смес. Всичко се изсипва в намазани с масло топлоустойчиви купички. Сладкишчетата се варят около 15 мин. на пара върху скара в тенджера с капак.

  4. 4.

    През това време се приготвя сосът. В тиган се слагат водата, захарта и плодовете. Бъркат се на умерен огън, докато заврат.

  5. 5.

    Пудингът се сервира залят с топлия сос.


Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари