Начало За нас Реклама Контакти

Торбички с дроб и ориз на фурна

Снимка за Торбички с дроб и ориз на фурна
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и към него се добавят олиото, 1 к.л. сол, оцетът, яйцето и 200 мл хладка вода. Омесва се тесто и се оставя да почине около 20 мин. на стайна температура. През това време дробът се слага да се свари за 10 мин. в 700 мл вряща вода. Нарязва се на малки парченца и се запържва в половината от маслото.

  2. 2.

    Добавят се лукът и измитият ориз. Бърка се, докато оризът стане прозрачен. Прибавя се MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и толкова вода, че да покрие сместа. Щом оризът попие водата, се отстранява от котлона.

  3. 3.

    Тестото се разделя на 2 топки, които се разточват на кори с дебелина 3-4 мм. Нарязват се на квадратчета със страна 5 см. В средата на всяко квадратче се слага по лъжица от плънката и се свива на пакетче.

  4. 4.

    Торбичките се нареждат в тава и се поръсват с останалото разтопено масло. Пекат се на 180°С, докато се зачервят връхчетата на тестото.

  5. 5.

    Заливат се с бульона и се пекат 20 мин., или докато не остане почти никаква течност в тавата. Покриват се с алуминиево фолио и се оставят на топло 10 мин. Сервират се топли с кисело мляко.


Галерия
Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари