Начало За нас Реклама Контакти

Тортички със спанак, ориз и риба тон

Снимка за Тортички със спанак, ориз и риба тон
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Консервираната риба тон придава на всяко ястие неповторим вкус и винаги е добре да прибавите към колекцията си още една рецепта с нейно участие. В случая тя е съчетана с ориз, малко сметана, майонеза и пармезан. Всичко това се поднася в свежи спаначени листа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 14 големи спаначени листа
  • 400 г риба тон в растително масло
  • 2 яйца
  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 2 с. л. майонеза
  • 1 с. л. сок от лимон
  • 1 к. л. настъргана кора от лимон
  • 2 с. л. сварен объл ориз
  • 2 с. л. настърган памезан или кашкавал
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Четири топлоустойчиви купички се намазват с олио. Спаначените листа се попарват за 30 сек. във вряща вода, отцеждат се и се подреждат на дъното на купичките, така че да висят малко и навън.

  2. 2.

    Смесват се отцедената риба, оризът, сметаната, майонезата, лимоновият сок и кора и леко разбитите яйца. Всичко се подправя с настъргания пармезан, сол и пипер на вкус. Сместа се завива със спаначените листа. Пече се около 20 мин. на 180°С или докато се втвърди. Тортичките се оставят да постоят 5-10 мин., преди да се извадят от формичките.


Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари