Начало За нас Реклама Контакти

Ориз с пушена пъстърва

Снимка за Ориз с пушена пъстърва
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта за риба със сигурност ще ви изненада с необичайното, но изключително успешно съчетание от вкусове. Пушеният аромат на филето от пъстърва се допълва от портокалова свежест и плътен оризов вкус, за да се получи едно наистина впечатляващо ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. дългозърнест ориз
  • 1 с. л. олио
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. чили
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 тиквички, нарязани на малки кубчета
  • 2 с. л. стафиди
  • 200 г филе от пушена пъстърва
  •   филенца от 1 портокал
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото олио се слагат кимионът, чилито и лукът. След 1 мин. се добавят тиквичките и оризът. Всичко се разбърква и се добавят 4 ч. ч. вода. Посолява се и се оставя да къкри.

  2. 2.

    Щом водата се абсорбира, се добавят стафидите и рибата, накъсана на малки парченца. Слагат се филетата от портокал и след около 1 мин. ястието се отстранява от огъня.

Вариации - Опитайте с пушена скумрия или пушено пиле.

Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари